Oma heksjes beproefde Worteltaart

(naar Antilliaans recept)

 

Ingrediënten:

Cake:

- 4 eieren

- 300gr bloem

- 250gr bruine suiker of rietsuiker , dan wordt ie wel lichter

  van kleur

- 175ml zonnebloemolie

- 400gr geraspte wortelen

- 75 gram grof gehakte walnoten

- 1 eetlepel bakpoeder

-  3 flinke theelepels speculaaskruiden

- 1/2 theelepel gemberpoeder

- snuf zout

- olie en bloem om het blik in te vetten en bloemen

Frosting:

200gram zachte boter

200gram roomkaas (mag de lightversie zijn hahahaha)

300gram poedersuiker

dopje vanille essence of merg van 1 vanillestokje

Versiering:

- Halloween dingetjes kant en klaar

- Marsepein oranje en groen

 

Eerst de cake bakken:

Oven op 175 graden (hete lucht kan iets lager)

Blik van 24 cm in vetten en bloemen

Klop de eieren met de suiker tot een romige massa.

Meng de olie hier door.

Zeef de bloem met het zout, de speculaaskruiden, de gember en het bakpoeder

Meng dit door het eiermengsel met de mixer.

Nu de wortel en walnoten er bij roeren.

Doe alles in de vorm en bak de cake 60 minuten,

Test of de cake goed is: met een satéprikker of een dunne breinaald in de cake prikken. Komt ie er schoon uit is de cake goed.

Uit de oven en laten afkoelen.

Als hij helemaal koud is, snijd je de cake door midden

 

Voor de frosting meng je eerst de boter met de gezeefde poedersuiker. Klop het tot een luchtige massa. Dan de roomkaas en de vanille er door roeren, zodat het een stijve crème wordt. Zet dit minstens 1 uur in de koelkast.

Smeer wat minder dan de helft van de crème op de onderste cake, leg ze bovenkant erop en smeer nu de rest over de cake heen (boven-  en zijkant)

"Klei"worteltjes en pompoentjes  van de marsepein en versier de taart.

 

Heerlijk, dit is de lievelingstaart van mijn halve straat, mijn klas op school en mijn jongste zoon :) en ik vind m zelf ook verrukkelijk!