Joos hartige heksen pompoentaart
Nodig:
- 500 gram (flespompen) in stukjes
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 eieren
- 200 gram kwark
- 100 gram feta (Turkse )
- 1 grote lap bladerdeeg (uit het koelvak)
- 1 theelepel za'atar (dit is een kruidenmix uit het Midden Oosten van sesamzaad, oregano, tijm, koriander, djinten, sumak, chilipeper,)
- 1 theelepel sumak (als je geen sumak- uit de Turkse winkel -hebt dan wat citroenschil rasp)
- handje verse peterselie gehakt
- peper
- zout
- olijfolie
- quichevorm 24 cm
Doen:
- verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
- pompoen schillen en in stukjes snijden
- rode ui pellen en in halve ringen snijden
- knoflook hakken
- dit samen met de olie en alle kruiden mengen
- 15 minuten in de oven roosteren
- daarna oven op 200 graden
- quichevorm bekleden met een vierkant stuk van de deeglap. met restjes de hoeken opvullen
- het rechthoekig deel dat over is snijd je in 5 repen
- prik gaatjes in de bodem
- strooi was paneermeel op de bodem (neemt t vocht op)
- pompoenmengsel verdelen over het bladerdeeg
- klop in een kom de eieren met de kwark en wat peper en zout luchtig
- giet de mengsel over de pompoen
- verkruimel de witte kaas over de pompoenquiche
- strooi de peterselie erover
- maak nu een pentagram op de taart van de 5 repen bladerdeeg (zie foto)
- smeer met een vinger al het deeg met een beetje eiermengsel in
- Bakken in de oven tot bladerdeeg knapperig en goudbruin is (meestal 20 a 30 minuten, afhankelijk van je oven)