Joos hartige heksen pompoentaart 

Nodig:

  • 500 gram (flespompen) in stukjes
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 200 gram kwark
  • 100 gram feta (Turkse )
  • 1 grote lap bladerdeeg (uit het koelvak)
  • 1 theelepel za'atar (dit is een kruidenmix uit het Midden Oosten van sesamzaad, oregano, tijm, koriander,  djinten, sumak, chilipeper,)
  • 1 theelepel sumak (als je geen sumak- uit de Turkse winkel -hebt dan wat citroenschil rasp)
  • handje verse peterselie gehakt
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • quichevorm 24 cm

 

Doen:

  1. verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
  2. pompoen schillen en in stukjes snijden
  3. rode ui pellen en in halve ringen snijden
  4. knoflook hakken
  5. dit samen met de olie en alle kruiden mengen
  6. 15 minuten in de oven roosteren
  7. daarna oven op 200 graden
  8. quichevorm bekleden met een vierkant stuk van de deeglap. met restjes de hoeken opvullen
  9. het rechthoekig deel dat over is snijd je in 5 repen
  10. prik gaatjes in de bodem
  11. strooi was paneermeel op de bodem (neemt t vocht op)
  12. pompoenmengsel verdelen over het bladerdeeg
  13. klop in een kom de eieren met de kwark en wat peper en zout luchtig
  14. giet de mengsel over de pompoen
  15. verkruimel de witte kaas over de pompoenquiche
  16. strooi de peterselie erover
  17. maak nu een pentagram op de taart van de 5 repen bladerdeeg (zie foto)
  18. smeer met een vinger al het deeg met een beetje eiermengsel in
  19. Bakken in de oven tot bladerdeeg knapperig en goudbruin is (meestal 20 a 30 minuten, afhankelijk van je oven)