Verwarm de oven voor op 120°C ( hetelucht lager) en Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de sinaasappel heel dun, zo min mogelijk wit dat maakt nl bitter. En pers hem daarna uit.
De schil samen met de kaneel stokjes, de appelsap/cider, het sinaasappelsap, de ahornsiroop/ honing verwarmen en laten trekken (let op dat het niet aanbrandt)
Proeven en als het lekker de kaneelstokjes en sinaasappelschillen verwijderen. Af laten koelen (beetje warm of lauw is ook prima) Overgieten in een schaal.
Eventueel rum erbij
Schil de appels en snijd ze in de lengte doormidden. Haal voorzichtig met een lepel of meloenbolletjes maker de zaden en het klokhuis eruit
Snijd op de bolle kant van de appelhelften met een mesje gezichten.
Doop appels in het citroensap en leg ze vervolgens op keukenpapier om uit te lekken.
Bewaar het resterende sap.
Leg de appels met gezichtskant kant naar boven op de bakplaat met bakpapier
Optioneel: kruidnagels in de "oog" kassen of neuzen
Bak de appels 90 minuten of tot de appels droog zijn en aan de randen bruin beginnen te worden.
Leg de gekrompen appels voorzichtig met het gezicht naar boven in de appelsap.