Gevulde enge paprika’s
(vega)
Nodig:
- 4 paprika's in verschillende kleuren
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 wortel in kleine blokjes
- 150 gr linzen gaar (blik, pot of zelf gekookt))
- 150 gr mais (blik, pot of zelf gekookt)
- 2 el tomatenpuree
- 100 gr geraspte kaas belegen
- 1 tl chilipoeder of beetje sambal (of naar smaak)
- 1 tl komijnpoeder voor de liefhebber anders paprikapoeder
- klein handje verse perterselie
- olijfolie
- Peper en zout
Doen:
- Verwarm de oven voor op 180˚C (hetelucht wat lager)
- Fruit de ui
- Wortel, komijn/ paprikapoeder en chilipoeder een paar minuten meebakken
- Tomatenpuree erdoor en een klein scheutje water en laat alles op laag vuur zachtjes gaar (niet te gaar)worden
- Dan de linzen en de mais erbij roeren en van het vuur af.
- Breng op smaak met peper, zout en peterselie
- Snijd het bovenkantje van de paprika's af en verwijder de pitjes en zaadlijsten.
- Snijd met een scherp mesje een mond, ogen en neus uit, zoals bij een pompoen
- Vul de paprika's met de vulling en bestrooi royaal met kaas.
- Zet de paprika's op een bakplaat met bakpapier en bak ze ongeveer 20 minuten.