Gevulde enge  paprika’s

(vega)

 

Nodig:

  • 4 paprika's in verschillende kleuren
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 wortel in kleine blokjes
  • 150 gr linzen gaar (blik, pot of zelf gekookt))
  • 150 gr mais (blik, pot of zelf gekookt)
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 gr geraspte kaas belegen 
  • 1 tl chilipoeder of beetje sambal (of naar smaak)
  • 1 tl komijnpoeder voor de liefhebber anders  paprikapoeder 
  • klein handje verse perterselie 
  • olijfolie
  • Peper en zout

 

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C (hetelucht wat lager)
  2. Fruit de ui 
  3. Wortel, komijn/ paprikapoeder en chilipoeder een paar minuten meebakken
  4. Tomatenpuree erdoor en een klein scheutje water en laat alles op laag vuur zachtjes gaar (niet te gaar)worden
  5. Dan de linzen en de mais erbij roeren en van het vuur af. 
  6. Breng op smaak met peper, zout en peterselie
  7. Snijd het bovenkantje van de paprika's af en verwijder de pitjes en zaadlijsten. 
  8. Snijd met een scherp mesje een mond, ogen en neus uit, zoals bij een pompoen
  9. Vul de paprika's met de vulling en bestrooi royaal met kaas. 
  10. Zet de paprika's op een bakplaat met bakpapier en bak ze ongeveer 20 minuten.