Ostara tulband
Ingredienten
250 gr boter + om in te vetten, op kamertemperatuur
2 zakjes vanillesuiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr licht bruine basterdsuiker
5 eieren, op kamertemperatuur
Rasp van 1 sinaasappel
250 gr gewelde abrikozen
75 gr amandelen
150 gr poedersuiker beetje water
Eventueel een kleurstof
Decoratie zoals geglazuurde eitjes of amandelschaafsel Tulbandvorm 22 cm
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden voor (of wat je oven voor een cake voorschrijft). Mix de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker romig. Mix een voor een de eieren er door. Schep daarna met een houten lepel het meel er door. Hak de amandelen grof en snijd de abrikozen in stukjes en roer deze samen met de sinaasappelrasp door het beslag.
Vet de tulband goed in met wat boter. Schep het beslag in de vorm en zorg er voor dat het gelijk verdeeld is. Zet de tulband ongeveer 60 minuten in het midden van de oven. Controleer met een sateprikker of hij gaar is van binnen.
Roer de poedersuiker met ongeveer 1 eetl water goed los tot een stroperige massa. Je kunt ook een kleurtje toevoegen met wat kleurstof. Bedruip de bovenzijde met wat glazuur en verdeel de eitjes of andere decoratie over de tulband.