Eimuffins

Benodigdheden (voor circa 8-10 muffins):

6 eieren

6 eetlepels (ongeklopte)slagroom of kookroom

1 bosuitje

Handje geraspte kaas

Geroosterde rode paprika

1 theelepel chilipoeder

Zout en peper

 

Bereidingswijze: 

Begin met het voorverwarmen van de oven op 190 graden. Ondertussen snijd je 1 of 2 geroosterde paprika’s en het bosuitje in kleine stukjes.

Vervolgens doe je de eieren en de room in een grote kom en klop je deze even goed. Wanneer het goed is geklopt/gemixt roer je er nog een handje geraspte kaas doorheen en een theelepel chilipoeder.

Als je een muffin bakplaat gebruikt vet je deze in met een beetje olie. Je kunt de muffins ook bakken in de cakevormpjes, ziet er nog gezelliger uit. Doe vervolgens op de bodem de gesneden paprika en de ui. 

Daaroverheen gaat het mengsel van ei, room en kaas. Vul de vormpjes voor ongeveer tweederde, want de muffins gaan nog wat rijzen. Nu kunnen ze de oven in voor ongeveer 25-35 minuten tot ze mooi zijn gerezen en goudbruin zijn gebakken.

Wanneer ze klaar zijn, kun je ze serveren op een bordje met wat zout, peper en peterselie eroverheen. Ze zijn het lekkerst om gelijk op te eten, als ze een beetje zijn afgekoeld. Je kunt ze eventueel wel gekoeld bewaren voor 1-2 dagen en dan nog even een minuutje opwarmen in de magnetron.