Dadelhaasjes

(glutenvrij)

 

Ingrediënten

50 gr walnoten

25 gr pecannoten + 14 pecannoten (1 per haasje)

250 gr dadels

25 gr kokos

50 gr chocolade (puur, melk of wit)

14 blauwe bessen (1 per haasje)

suikerhartjes taart decoratie

 

Bereiding

Week de dadels 5 minuten in kokend water. Voeg daarna de dadels, walnoten, pecannoten (de 14 pecannoten apart houden) en kokos toe aan de keukenmachine en meng dit tot een gladde massa.

Zet dit nu in de koelkast zodat het mengsel wat kouder en harder wordt. Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie. Halveer de pecannoten in de lengte. Neem een flinke theelepel dadelmengsel en vorm ovaalvormige balletjes ervan. Herhaal dit tot het mengsel op is. Neem nu de gesmolten chocolade en gebruik een kwastje om de haasjes mee in te smeren. Maak haasje voor haasje af, zodat ze chocolade nog plakt! Steek meteen de pecannoten op de plek waar oortjes zitten in de balletjes en voeg een blauwe bes toe als staartje aan de bovenkant. Herhaal dit bij alle haasjes en laat uitharden in de koelkast.