1 pak (270 g elk) vers bladerdeeg (rechthoekig, 40 x 24 cm; gekoelde
plank)
1 Ei (maat M)
100 gram Frambozenvruchtenspread (zonder stukjes en
zaden)
1/2 el poedersuiker
Meel voor het werkoppervlak
Bakpapier
voorbereiding
75 minuten
Heel makkelijk
1.
Haal het bladerdeeg 5-10 minuten voor verwerking
uit de koelkast. Steek verschillende konijnen (circa 12 cm Ø) uit het deeg. Druk de restjes weer samen (niet kneden!), Rol dun uit op een licht met bloem bestoven werkvlak en steek er weer konijnen
uit. Leg de konijntjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk het konijn ermee. Bak
de ene na de andere in een voorverwarmde oven (elektrisch fornuis: 200°C / convectie: 175 °C / gas: zie fabrikant) gedurende ongeveer 10 minuten. Haal eruit en laat afkoelen.
2.
Halveer het bladerdeegkonijntje kruiselings met
een scherp mes. Roer de fruitpasta tot een gladde massa, bestrijk het onderste deel van de
konijntjes ermee. Zet de top, bijpassende erop. Bestuif met poedersuiker.