Bladerdeeg Konijntje

ingrediënten

Voor   deel
  • 1  pak (270 g elk) vers bladerdeeg (rechthoekig, 40 x 24 cm; gekoelde plank) 
  • 1   Ei (maat M) 
  • 100  gram  Frambozenvruchtenspread (zonder stukjes en zaden) 
  • 1/2  el  poedersuiker  
  •    Meel voor het werkoppervlak 
  •    Bakpapier



    voorbereiding

    75 minuten
       Heel makkelijk
    1.
    Haal het bladerdeeg 5-10 minuten voor verwerking uit de koelkast. Steek verschillende konijnen (circa 12 cm Ø) uit het deeg. Druk de restjes weer samen (niet kneden!), Rol dun uit op een licht met bloem bestoven werkvlak en steek er weer konijnen uit. Leg de konijntjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk het konijn ermee. Bak de ene na de andere in een voorverwarmde oven (elektrisch fornuis: 200°C / convectie: 175 °C / gas: zie fabrikant) gedurende ongeveer 10 minuten. Haal eruit en laat afkoelen. 
    2.
    Halveer het bladerdeegkonijntje kruiselings met een scherp mes. Roer de fruitpasta tot een gladde massa, bestrijk het onderste deel van de konijntjes ermee. Zet de top, bijpassende erop. Bestuif met poedersuiker.