Eggnog Gugelhupf - gemakkelijk, snel en ongelooflijk lekker

Deze Advocaat Bundt cake is super snel klaar. Het deeg is in slechts 10 minuten gemengd en kan daarna ontspannen in de oven zijn sappigheid en heerlijke smaak ontwikkelen. De advocaat en de olie maken de Bundtcake lekker zacht, sappig en luchtig. Als je geen alcohol voor de cake wilt gebruiken, kun je de eierpunch gewoon door room vervangen. Zo tover je in een handomdraai een heerlijke vanille Gugelhupf met chocoladedruppels op tafel.

INGREDIËNTEN VOOR DE ADVOCAAT GUGELHUPF

  • 5 eieren
  • 200 gram suiker
  • wat gemalen vanille / 1 zakje vanillesuiker
  • 220 ml olie (neutrale olie zoals canola- of zonnebloemolie werkt het beste)
  • 220 ml eierlikeur (gebruik alleen room voor de versie zonder likeur)
  • 1/2 pakje bakpoeder
  • 240 gram bloem
  • 100 g bakvaste chocoladedruppels

BEREIDING VAN DE ADVOCAAT GUGELHUPF

  1. Verwarm eerst de oven voor op 175 °C boven-/onderwarmte en vet en bestuif een tulbandvorm met een beetje olie of boter.
  2. Klop de eieren met de suiker en vanille in ongeveer 3-5 minuten luchtig.
  3. Roer dan langzaam de olie en de eierpunch erdoor.
  4. Meng het bakpoeder met de bloem, zeef en spatel er voorzichtig met de hand de chocoladeschilfers door.
  5. Giet het beslag in de voorbereide ringcakevorm en bak in de voorverwarmde oven ongeveer 45-50 minuten.
  6. Laat de advocaat Gugelhupf vervolgens helemaal afkoelen en draai hem uit de vorm. Bestrooi met poedersuiker, decoreer met chocolade-eieren en geniet meteen van een stukje.