Midzomerkrans met zonnebloemen en pompoenpitten

Ingrediënten: 

Recept voor vier kransen

  • Een blokje verse gist (42 gram)
  • 600 gram bloem
  • Een theelepel zout
  • 50 milliliter olijfolie
  • 80 gram gepelde zonnebloempitten
  • 80 gram geschilde pompoenpitten
  • meel voor het werkoppervlak

StockFood_00324527_HiRes_resize.jpg

Voorbereiding:


  1. Stap Meng de gist in 300 milliliter lauw water tot een glad mengsel. Meng de bloem met het zout, doe in een kom en maak een kuiltje in het midden, giet het gistwater met de olie erbij en kneed snel met je handen tot een glad deeg.
  2. Stap Kneed krachtig op een met bloem bestoven werkvlak gedurende ongeveer tien minuten. Doe het deeg terug in de kom en laat het afgedekt een uur rusten op een warme plaats.
  3. Stap Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. Kneed het deeg nogmaals goed door en voeg de zaadjes toe.
  4. Stap Snijd vier gelijke porties uit het deeg en vorm ze tot rolletjes van ongeveer 40 centimeter lang. Rol ze op en vouw ze tot kransen.
  5. Stap Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, laat nog 15 minuten staan, bestrijk met water en bak in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten gaar.
  6. Stap Haal de afgewerkte kransen uit de oven, laat ze afkoelen en versier ze eventueel met bloemen.