Yuleboom börek

Hiermee maak je indruk bij het kerstdiner op school en het is een fluitje van een cent!

 

Nodig:

  • 2x grote bladerdeegplakken (rol in koeling)
  • Turkse kaas (ofwel feta van koemelk)
  • Wat melk, kwark, yochurt, of roomkaas
  • Fijn gehakte peterselie
  • Zaadjes bv. sesam, maanzaad of nigella (Turkse winkel)
  • Eierdooier
  •  

Doen:

  1. De kaasvulling: de kaas mengen met wat melk o.i. om het smeerbaar te maken.
  2. Lekker veel peterselie erdoor
  3.  
  4. Oven 220 graden ongeveer 20 a 30 minuten. Ik heb een net een nieuwe heteluchtoven dus ik kijk na 15 minuten al hoe het baksel eruit ziet, heb m afgedekt met alufolie en nog 15 minuten er in gezet, de temperatuur naar 200 gezet.
  5. De plakken bladerdeeg met papier ertussen in model   snijden. Zo krijg je ze even groot, omdat de lijn er   doordrukt. (zie foto voor model)
  6. Smeer nu een lekkere laag kaasmengsel erop.
  7. Andere plak erop leggen
  8. Repen in de boom snijden
  9. Reepje voor reepje draaien
  10. Flink insmeren met eigeel
  11. Bestrooien met zaadjes, ik heb een mengsel van sesam en nigella (dit is het zaad van de bloemen van Juffertje in het groen. Ik ben gek op zowel de bloem als het zaad)

 

Het originele recept is met hazelnootpasta en gehakte hazelnoten. Maar pesto of tapenade lijkt me ook lekker.