Kruidnoten
Nodig:
- 150 g
- 150 g ongezouten roomboter
- 125 gdonkere basterdsuiker
- 2 elspeculaaskruiden
- 250 gzelfrijzend bakmeel
- ½ tlzout
- 4 elhalfvolle melk
- Bakplaat en bakpapier
Doen:
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar.
- Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt.
- Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van 1 cm dik van.
- Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukjes tot een balletje.
- Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.
- Bak de balletjes in de oven in ca. 15 min. gaar en lichtbruin.
- Neem uit de oven en laat in 15 min. helemaal afkoelen.