2 soorten hartige Yulekoekjes
Deze hartvormige koekjes zijn in een handomdraai gemaakt en zijn een heerlijk tussendoortje. Je kunt ze versieren met zout, kruiden of extra kaas.
Nodig:
- 50 g pittige harde kaas bijv. Parmezaanse kaas
- 100 g water
- 25 g zonnebloemolie
- 220 g tarwebloem type 405
- 1 afgestreken theelepel zout
- 10 g verse gist
voor decoratie:
- wat water
- geraspte kaas naar behoefte
- Gedroogde basilicum naar behoefte
- Gedroogde oregano naar behoefte
- zeezout naar behoefte
- indien gewenst fleur de sel met kruiden
Doen:
- Rasp harde kaas zeer fijn.
- Los de gist op in het water (lauw).
- Voeg de kaas, zonnebloemolie en zout toe en kneed alles: met een handmixer (deeghaak) of in de keukenmachine.
- Bedek het deeg met een doek en laat het 30 minuten rijzen.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier, verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het gerezen deeg uit op het met bloem bestoven werkblad (ca. 3 mm dik) en steek hartvormpjes uit.
- Verdeel de harten over de bakplaten.
- Bestrooi met geraspte kaas naar wens of bestrijk licht met water en bestrooi vervolgens met oregano, basilicum, zeezout of fleur de sel.
- Bak ongeveer 8-12 minuten in de oven tot de crackers lichtbruin zijn. Laat afkoelen en geniet. Gaat ook goed met dips!