Glas in lood sterrenkoekjes
Nodig:
- 55 gram poedersuiker
- 175 gram bloem
- 115 gram boter
- 1 eetlepel melk
- 1 tl vanillesuiker
- Snufje zout
- Harde zuurtjes
- ster uitsteekvormpjes in diverse maten (ook hartjes of dennenboompjes zijn leuk)
Doen:
- Doe de poedersuik, melk, bloem, boter en zout in een kom en kneed er een soepel deeg van.
- Laat het deeg gewikkeld in folie een uurtje rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte.
- Steek er vormpjes uit. Steek uit de vormpjes weer een kleiner vormpje of gewoon een cirkel met een klein glaasje.
- Leg de deegkoekjes op een bakplaat met bakpapier.
- Wil je ze ophangen maak dan in een vd punten een gaatje met een stokje
- De zuurtjes kun je (per kleur indien je meerdere kleuren gebruikt) fijn slaan. Dit doe je door de zuurtjes in een stevige plastic zak te doen en er met bijvoorbeeld een hamer of deegroller op
te slaan. Of breek ze in een vijzel.
- Bak de koekjes in ongeveer 9 minuten in de oven totdat het zuurtje gesmolten en het koekje lichtgekleurd is.
- Laat de koekjes afkoelen op de plaat.
- Eventueel grote luchtbellen doorprikken. Maar zo laten geeft wel een leuk effect.