Geroosterde amandelen
Geen kerstmarkt zonder geroosterde amandelen (ruik je ze al?)
Nodig voor 3 porties:
200 g gepelde amandelen
- 200 g suiker
- 100 ml water
- 1 pakje vanillesuiker
- ½ theelepel kaneel, speculoos of peperkoekkruiden
Nodig:
- Bekleed eerst een bakplaat met bakpapier en bestrijk deze licht met olie.
- Voor de geroosterde amandelen heb je een goede pan of steelpan nodig. Doe daar het water in. Voeg de suiker, vanillesuiker en kaneel toe.
- Breng het water aan de kook en voeg dan de amandelen toe.
- Zet het vuur lager, zodat de hoeveelheid slechts een beetje sudderen. Laat het sudderen tot de vloeistof is ingekookt en blijf het dan gestaag roeren.
- De suiker heeft nu een korstje gevormd rond de amandelen. De amandelen zijn nog niet klaar, want nu moet de suiker karamelliseren. Blijf dus goed roeren totdat het weer oplost en
weer glanzend is rond de amandelen.
- Voortdurend roeren is erg belangrijk zodat je de amandelen niet verbrandt.
- Giet nu de amandelen op de bakplaat, verdeel ze losjes en laat ze bovenop afkoelen.