Zonnebloemen foccacia

Kijk naar de natuur buiten, welke bloemen zie je daar nu en maak deze van groente na op je brood. 

 

Nodig voor het brood  

500 gram patent bloem

1 zakje à 7 gram gedroogde gist

325ml lauw water

½ eetlepel zeezout

½ eetlepel rietsuiker

 

Voor de afwerking:

kerstomaten

lente-uien

bladpeterselie1

paprika.s 

bieslook steeltjes

prei

rode ui

zwarte olijven

eetbare bloemen

zaden

 

Doen:

Los de gist op in 300 milliliter lauw water en roer goed los. Zeef de bloem boven de kom van de keukenrobot en voeg de opgeloste gist en het water toe. Voeg de olijfolie, de honing en ten slotte het zout toe en kneed in 5 minuten tot een homogeen, ietwat kleverig deeg.

Vet een kom in met olijfolie, zo blijft het deeg niet kleven aan de bodem. Leg het deeg erin en dek af met vershoudfolie en een schone keukenhanddoek. Laat 1 uur rijzen op een warme plaats.

Verwarm de oven voor op 220°C. Pluk de blaadjes van de peterselie, halveer de stengels lente-ui. Spoel de tomaatjes. Snij de zwarte olijven en de kerstomaatjes in kwartjes en snijd alle andere groenten die je wil gebruiken. 

Rol het deeg op een bebloemd werkblad tot een rechthoek. Leg de focaccia op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de groenten een beetje in het deeg

Besprenkel ghet geheel met met olijfolie en grof zeezout.

Bak 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.