Spiraalkoekjes

Nodig:

Ingrediënten

  • 175 g boter, verzacht
  • 150 g basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 tl vanille-extract
  • 300 g bloem, plus extra om te bestuiven
  • 2 eiwitten
  • 450 g poedersuiker
  • rode, oranje en gele voedselkleurstof
  • Wegwerp spuitzakken

Doen:
  1. Klop de boter en de suiker luchtig 
  2. Klop het ei en het vanille-extract erdoor. 
  3. Zeef er vervolgens de bloem door. Het beslag moet zacht en deegachtig zijn.
  4. Wikkel in huishoudfolie en leg 15-30 minuten in de koelkast om op te stijven.
  5. Verwarm de oven voor op 180C. 
  6. Zodra het deeg stevig is, rolt u het op een licht met bloem bestoven oppervlak uit tot de dikte van een munt van 5 mm.
  7. Met een uitsteker in cirkels snijden 
  8. op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en nog 30 minuten laten rusten
  9. Bak gedurende 15 minuten. 
  10. Ze zullen er heel bleek uitzien. 
  11. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  12. Om het glazuur te maken, klop je het eiwit en de poedersuiker samen met een elektrische mixer. 
  13. Verdeel in drieën en kleur een van elke derde met een andere kleurstof.
  14. wegwerp spuitzakken vullen. 
  15. Spuit spiralen van elke kleur op de koekjes en laat ze minstens twee uur of een nacht opstijven.