Spiraalkoekjes
Nodig:
Ingrediënten
-
175 g boter, verzacht
-
150 g basterdsuiker
-
1 ei
-
2 tl vanille-extract
-
300 g bloem, plus extra om te bestuiven
-
2 eiwitten
-
450 g poedersuiker
-
rode, oranje en gele voedselkleurstof
-
Wegwerp spuitzakken
Doen:
-
Klop de boter en de suiker luchtig
-
Klop het ei en het vanille-extract erdoor.
-
Zeef er vervolgens de bloem door. Het beslag moet zacht en deegachtig zijn.
-
Wikkel in huishoudfolie en leg 15-30 minuten in de koelkast om op te stijven.
-
Verwarm de oven voor op 180C.
-
Zodra het deeg stevig is, rolt u het op een licht met bloem bestoven oppervlak uit tot de
dikte van een munt van 5 mm.
-
Met een uitsteker in cirkels snijden
-
op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en nog 30 minuten laten rusten
-
Bak gedurende 15 minuten.
-
Ze zullen er heel bleek uitzien.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
-
Om het glazuur te maken, klop je het eiwit en de poedersuiker samen met een elektrische
mixer.
-
Verdeel in drieën en kleur een van elke derde met een andere kleurstof.
-
wegwerp spuitzakken vullen.
-
Spuit spiralen van elke kleur op de koekjes en laat ze minstens twee uur of een nacht
opstijven.