Sneeuwballen
magische winterkoekjes.
Nodig:
1 kopje zachte boter
1/4 kop suiker
1 theelepel vanille-extract
2 kopjes bloem
2 kopjes fijngehakte pecannoten (of hazelnoten)
Poedersuiker
Doen:
Verwarm de oven tot 160 °C
Room boter en suiker in kom romig kloppen
Voeg vanille toe; klop tot het goed gemengd is.
Voeg bloem en pecannoten toe; klop op lage snelheid, af en toe de kom schrapen, tot alles goed gemengd is.
Vorm het deeg in balletjes van 2,5 cm. Plaats ze uit elkaar (ongeveer 3 cm afstand) , op bakplaten met bakpapier
Bak 16-18 minuten of tot ze heel lichtbruin zijn.
Koel 5 minuten
Rol in poedersuiker terwijl ze nog warm zijn
En nog een keer als ze afgekoeld zijn.
Bij kamertemperatuur zijn deze koekjes ongeveer 4 dagen houdbaar. Maximaal twee weken in de koelkast.