Sneeuwballen
magische winterkoekjes.

 

Nodig:

1 kopje zachte boter 

1/4 kop suiker

1 theelepel vanille-extract

2 kopjes bloem 

2 kopjes fijngehakte pecannoten (of hazelnoten)

Poedersuiker

 

Doen:

Verwarm de oven tot 160 °C

Room boter en suiker in kom romig kloppen

Voeg vanille toe; klop tot het goed gemengd is.

Voeg bloem en pecannoten toe; klop op lage snelheid, af en toe de kom schrapen, tot alles goed gemengd is.

Vorm het deeg in balletjes van 2,5 cm. Plaats ze uit elkaar (ongeveer 3 cm afstand) , op bakplaten met bakpapier

Bak 16-18 minuten of tot ze heel lichtbruin zijn. 

Koel 5 minuten

Rol in poedersuiker terwijl ze nog warm zijn

En nog een keer als ze afgekoeld zijn. 

Bij kamertemperatuur zijn deze koekjes ongeveer 4 dagen houdbaar. Maximaal twee weken in de koelkast.