Maanzaadjescake

 

Heks en maan...

Zaadjes en Imbolc

En dan staat het zaad van de klaproos ook nog symbool voor het leven

Dit is de perfecte cake voor Imbolc.

 

Nodig voor het cakebeslag:

  • 200 gr. roomkaas
  • 180 gr. kristalsuiker 
  • 1 zakje vanillesuiker/of inhoud van 1 stokje
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 200 gr. bloem 
  • 1 zakje bakpoeder
  • rasp van 1 citroen (biologisch zodat de schil geen gif bevat)
  • citroensap van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels. maanzaad
  • bakvorm 24 cm

Voor erover: (hoeft niet, zonder ook super lekker)

  • poedersuiker of
  • citroenglazuur van poedersuiker met druppeltjes citroensap of
  • roomkaascrème: 100 gram roomkaas, 40 gram roomboter met , 100gram poedersuiker en rasp van halve citroen

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. (mijn heteluchtoven bakt nogal warm dus op 170 gezet)
  • Mix in een kom de roomkaas, suiker, vanille en het zout mooi glad
  • Dan de zonnebloemolie erbij en mixen. 
  • De eieren een voor een erbij op hoge snelheid mixen
  • Zeef de bloem en de bakpoeder bij het beslag en mix ze op lage snelheid door het beslag.
  • Citroenrasp en -sap erbij mixen.
  • Maanzaad erbij roeren.
  • De bakvorm invetten met zonnebloemolie, bakpapier op de bodem en zijkanten met bloem.
  • Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant mooi glad. 
  • Tik de vorm een paar keer op je werkblad zodat eventuele luchtbellen uit het beslag kunnen verdwijnen
  • Bak de cake in de oven voor 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar. (Na 20 min eventueel afdekken met alu folie)
  • Wanneer de cake gaar is laat je deze voor ongeveer 10 minuten afkoelen in de bakvorm en daarna haal je de cake uit de vorm en laat je de cake verder afkoelen op een rooster.
  • Als de cake helemaal koud is eventueel garneren.

Extra tips:

  • Vervang de roomkaas door Griekse yoghurt of door volle yoghurt.
  • Deze cake is ook erg lekker met sinaasappelsap en rasp.
  • Met dit recept kun je ook 15 cupcakes bakken.