Frau Holle plaattaart

Deze Duitse Frau Holle plaattaart is perfect voor de sneeuwdagen in januari en februari. 

 

Deze hoeveelheden zijn voor een hele oven bakplaat. (Ik neem van alles de helft voor een bakblik half zo groot)

En omdat de Vlier haar boom is, heb ik in plaats frambozenjam, mijn zelfgemaakte Vlierbessenjam gebruikt. 


Nodig voor de taart:

  • 5 eieren
  • 450 gram bloem
  • 300 gram suiker
  • 180 ml olie 
  • 200 ml mineraalwater bruisend
  • Geraspte schil van ½ citroen
  • 2 pakjes bourbon vanillesuiker
  • ½ pakje bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 450 g frambozenjam

Nodig voor de kwarklaag:

  • 500 ml room
  • 250 g magere kwark (vetarme kwark)
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 100 g poedersuiker
  • Sap van ½ citroen
  • 2 pakjes roomverstevigers
  • 100 g geraspte kokos

Doen cakelaag:

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180°C boven-/onderwarmte
  2. bekleed een diepe bakplaat met bakpapier.
  3. Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout in circa 5-7 minuten licht en luchtig.
  4. Roer dan langzaam de olie, het mineraalwater en de citroenschil erdoor.
  5. Meng de bloem met het bakpoeder, zeef in de kom en spatel voorzichtig met de hand met een garde door het eiermengsel.
  6. Giet het deeg vervolgens in de voorbereide bakplaat en bak in de voorverwarmde oven in ongeveer 25-30 minuten goudbruin.
  7. Laat de bodem vervolgens volledig afkoelen

Doen kwarklaag:

  1. Sla de slagroom met de slagroomversteviger stijf, zet apart.
  2. Mix vervolgens de magere kwark met de poedersuiker op het laagste stand.
  3. Roer de vanillesuiker en het citroensap erdoor
  4. spatel dan met de hand de room erdoor. 

Afwerking Frau Holle taart:

  1. Verdeel de jam (diepvries frambozen even inkoken met een beetje geleisuiker is lekkerder dan een potje uit de winkel) gelijkmatig over de afgekoelde bodem
  2. zet ongeveer 15 minuten in de koelkast.
  3. Verdeel vervolgens de roomkaasvulling over de bodem en verdeel gelijkmatig.
  4. Strooi tot slot kokosvlokken over de Frau Holle cake en snij in rechthoekige stukken.