Walnotenkoekjes (glutenvrij)

 

Nodig:

150 gram walnoten

25 halve walnoten voor de garnering

125 poedersuiker

2 eiwitten (medium eieren)

een snufje zout

spatel, kom, bakpapier, mixer, keukenmachine, bakblik en een oven

 

 

 

Doen: 

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Maal vervolgens de 150 gram walnoten fijn in een foodprocessor. Mocht je geen keukenmachine hebben dan kun je de walnoten ook fijn hakken of een vijzel gebruiken.

Gebruik een vetvrije kom en mix daarin de eiwitten met een snufje zout luchtig totdat ze stijf zijn.

Schep de poedersuiker voorzichtig met een spatel door de eiwitten.

Voeg de fijngemalen walnoten voorzichtig met een spatel door de eiwitten.

Leg een vel bakpapier op een bakblik.

Gebruik een eetlepel om hoopjes van het beslag te leggen op het bakpapier. Laat voldoende ruimte over tussen de koekjes zodat de koekjes bij het rijzen niet aan elkaar vastplakken.

Leg een half walnootje op elke hoopje beslag.

Bak de koekjes af in 15 minuten.

Laat afkoelen op een rooster en geniet!