Glutenvrije appeltaart zonder suiker 

 

 

Nodig :

200 g boekweitmeel

1 rijpe banaan

4-5 dadels (maar je kunt het ook weglaten als je het te zoet vindt)

2 theelepels bakpoeder

4-5 grote appels die ook zacht worden

drie eieren

wat (plantaardige) melk zodat het deeg niet te droog wordt

kaneel

 

Doen:

appels schillen en in vieren delenen 

de stukken in plakjes insnijden (wel als partje bij elkaar houden). 

Banaan en dadels in de keukenmachine fijn malen. 

Voeg nu de 3 eieren een voor een toe. Mix opnieuw.

Voeg als laatste de bloem, bakpoeder en kaneel toe. Als het deeg te droog melk toevoegen. (Boekweitmeel bindt altijd veel vocht.) Het is deeg mag mag niet te stevig zijn, maar ook niet vloeibaar.

Nu wordt alles in een springvorm gedaan en duw de appelstukjes er in een cirkel lichtjes in. 

Ongeveer 45 minuten bakken op 175 graden. 

Laat het daarna afkoelen en bestrooi eventueel nog met een beetje kaneel