2 Kaneelstokjes ( voor wie wil extra speculaaskruiden)
800 gr Geleisuiker (gewone waar echt alleen suiker en pectine in zit, blijkbaar is het ‘nodig’ om in de geleisuiker speciaal palmvet te doen en
dat vermijd ik) minder suiker kan ook dan wordt het meer een dikke saus (lekker in de yochurt) Maar let op suiker is wel nodig voor de conservering. Zonder suiker (wel pectine)dan in kleine
porties invriezen.
Wat rozijnen
Wat gehakte walnoten
Uitgekookte lege jampotten en deksels
Doen:
Appels schillen en in kleine blokjes
In de pan met appelsap, citroen en kaneel
Koken tot de appel lekker zacht is
Geleisuiker erdoor en weer lekker laten borrelen
Geleercheck door wat jam op n koud bordje te doen. Te dun dan geleersuiker erbij, te dik wat appelsap erbij
Is de jam goed dan de rozijnen en nootjes erbij en weer even doorkoken
Met soeplepel in de potten gieten tot dr rand. Deksel er goed opschroeven en pot omkeren. Na een uurtje weer rechtop.