Appeltaartjam

Nodig:

  • 2 kilo appels
  • 1/2 lt appelsap
  • 1 citroen (het sap)
  • 2 Kaneelstokjes ( voor wie wil extra speculaaskruiden)
  • 800 gr Geleisuiker (gewone waar echt alleen suiker en pectine in zit, blijkbaar is het ‘nodig’ om in de geleisuiker speciaal palmvet te doen en dat vermijd ik) minder suiker kan ook dan wordt het meer een dikke saus (lekker in de yochurt) Maar let op suiker is wel nodig voor de conservering. Zonder suiker (wel pectine)dan in kleine porties invriezen.
  • Wat rozijnen
  • Wat gehakte walnoten
  • Uitgekookte lege jampotten en deksels
Doen:
  • Appels schillen en in kleine blokjes
  • In de pan met appelsap, citroen en kaneel 
  • Koken tot de appel lekker zacht is
  • Geleisuiker erdoor en weer lekker laten borrelen
  • Geleercheck door wat jam op n koud bordje te doen. Te dun dan geleersuiker erbij, te dik wat appelsap erbij
  • Is de jam goed dan de rozijnen en nootjes erbij en weer even doorkoken 
  • Met soeplepel in de potten gieten tot dr rand. Deksel er goed opschroeven en pot omkeren. Na een uurtje weer rechtop. 
  • Na 24 uur is de jam uitgegeleerd.