Zevenbladpesto

 

De basis van voor het bereiden van een pesto is simpel: een mengsel van geroosterde noten/zaden, (groene)kruiden, stevige kaas, knoflook en olie. 

Zevenblad, doodmoe word ik ervan. Mijn tuin staat er vol mee er is geen beginnen aan,. Daarom plukken maar en pesto maken, door een omelet, stamppot enz. 

Zevenblad is ook nog goed voor de werking van je nieren en bevat calcium en vitamine A en C.

 

Nodig:

zevenblad (minimaal twee flinke handen)

geraspte Parmezaanse kaas (zelfde hoeveelheid aan gewicht als zevenblad)

1 tot 2 el walnoten (in stukjes) of pijnboompitten

1 teen knoflook, gehakt

olijfolie

 

 

Was het zevenblad en haal de blaadjes van de steel. Hak de walnoten fijn en rooster de walnoten of pijnboompitten in een droge koekenpan.

Doe de blaadjes samen met wat zout en versgemalen peper in de keukenmachine en maal grof.

Meng er dan kort de Parmezaanse kaas, noten en knoflook door.

Laat de machine nu draaien en giet er langzaam zoveel olijfolie door tot je een mooie smeuïge pesto hebt.