Wilde bloemen jelly

 

Nodig:

  • Agar-agar (plantaardig helder bindmiddel) of  pakjes kant en klare jelly pudding(dan geen diksap nodig)      Gewoon gelatine kan natuurlijk ook.                                Let op dat je zoveel  agar-agar/jelly/gelatine gebruikt voor deze hoeveelheid water en sap!
  • 2 dl water
  • 0,5 dl appel- of perendiksap
  • sap van citroen
  • 25 gram* wilde groenten (weegbree, paardebloemblad, zuringblad, zevenblad)
  • 10 gram bloemen* (zoals madeliefjes, pinksterbloem, bloemetjes dovenetel, bloemetjes hondsdraf,  paardenbloem(alleen de gele blaadjes), ereprijs, vlierbloesem, 3 kleurig viooltje)
  • eventueel wat  eerste aardbeitjes 
  • takje munt

* de verhouding kan ook naar smaak anders, zelf doe ik minder groen en meer bloemen en aardbeitjes (eigen foto volgt)!

 

Voorbereiding:

Maak de agar-agar (Jelly of gelatine) zoals op de verpakking staat aangegeven. 

Snijd intussen de wilde groenten en munt in kleine stukjes en vermeng ze met de bloemen.

Bereidingswijze

Bestrijk een schaaltje of puddingvorm (of kleine glaasjes) met een beetje olie en strooi hier het groenten-bloemenmengsel in.

Doe dan het mengsel van agar-agar/jelly/gelatine en de vloeistoffen voorzichtig in het schaaltje bij de bloemen.

Goed laten afkoelen, uit de vorm halen eventueel garneren.

 

Mmmmmmm wat een Beltanetoetje.