Paardenbloemsiroop

De smaak is vergelijkbaar met honing maar door de citroen lekker fris.

Nodig

6 handen paardenbloemen (zonder steel)

1 kg suiker

1 l water

1/2 citroen

afsluitbare schone flessen *

 

Pluk de paardenbloemen. Op plekken waar geen dieren lopen. Gebruik alleen de bloemen, snijd de stelen af. Spoel de bloemen onder stromend water. Als je met kinderen gaat plukken, vis dan de grassprieten er tussen uit en week de bloemen even om zand en modder te verwijderen. (wat scheppen backing soda in het water maakt goed schoon)

Snijd de citroen in schijven. Doe alle ingrediënten in een ruime pan, breng het aan de kook en roer af en toe zodat de suiker goed oplost.

Haal de pan van het vuur als de suiker is opgelost.

Laat het 24 uur trekken.

Hang een zeef in een ruime pan en leg in de zeef een schone doek. Giet het bloemenmengsel in de zeef. Knijp de bloemen goed uit.

Giet de siroop in schone flessen.

 

* Ik spoel de flessen om met kokend water en leg ze daarna een kwartiertje in een oven op 100 graden.