Madeliefkoekjes

(zo'n 20 koekjes)

 

Nodig:

- 150 g bloem (kan ook volkoren of ander soort meel voor koekjes)

- 100 g harde boter

- 1 ei

- 75 g basterdsuiker

- snufje zout

- geraspte schil van een bio citroen

- madeliefjes.

 

Doe bloem, suiker, zout, eidooier en de geraspte schil in een kom.

Snijd de boter in stukjes en doe ze bij het bloemmengsel.

Kneed er snel een deeg van.

Laat dit deeg, gekneed tot een rol en verpakt in folie, een uurtje in de koelkast rusten.

Van het stijve deeg kun je nu gemakkelijk plakjes snijden.

Leg deze plakjes op de bakplaat.

Plak de madeliefjes met behulp van eiwit, op de deegrondjes.

Dit doe je het best met een borsteltje (of een schoon kwastje),

zodat de bloempjes mooi plat met uitgespreide blaadjes op de koekjes komen.

Zet de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven (150°C) en bak de koekjes 8-10 minuten.

Hoe dunner de koekjes, hoe sneller ze klaar zijn.

Laat de koekjes 1 minuut afkoelen op de bakplaat.

En leg ze dan met een plat voorwerp op een plat oppervlak om verder af te koelen en knapperig te worden.