Brandnetelsoep

 

Nodig voor 4 personen:

100 g jonge brandnetelbladeren (de topjes)

klontje roomboter

1 ui fijngesneden

1 teen knoflook geperst

2 aardappelen geschild en in kleine stukjes

1 liter groentebouillon

zout en peper

100 ml room 

 

 

Brandneteltopjes plukken, gebruik eventueel keukenhandschoenen of plastic zakjes om je handen te beschermen. Tot ze gekookt zijn prikken ze. (geen decoratie op de soep doen dus, ik doe er een paar madeliefjes op voor de gezelligheid, net een grasveldje dan)

* let op waar je plukt, eventueel de bladeren even laten weken in water met backing soda.

Was de brandnetelbladeren onder de kraan in een vergiet.  Laat de bladeren uitlekken in een vergiet.

Hak de brandnetelbladeren fijn.

Doe de roomboter in de pan en fruit hierin eerst 2 minuten de ui en voeg daarna de knoflook toe. Doe dan de aardappel en de bouillon erbij en ten slotte de brandnetels.

Laat de soep 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.

Maak de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper en de room.